Turku kaimiņš pacienāja ar granātābolu tēju, redzot, ka mani ir iesnas. Lielisks līdzeklis pret saaukstēšanos un dzelzs deficītu jebkurā gada laikā

Granātābolu tēju plaši izmanto Turcijā. Dažādos valsts reģionos to gatavo, pievienojot sulu, augļu mīkstumu, graudus, kā arī ziedus un citas granātābola koka daļas.

Acīmredzamu iemeslu dēļ mums nebija pie rokas ziedu. Bet no granātābolu mizām var pagatavot sildošu pretsaaukstēšanās dzērienu. Pastāstīsim, kā tas jādara.

Granātāboli tēja

 

Sastāvdaļas:

2 granātāboli

1 apelsīna miziņa

1 kanēļa standziņa

Šķipsniņa muskatrieksta

1 ēdamkarote medus (pēc izvēles)

 

Pagatavošana:

Ja jums ir mizoti granātāboli, lieliski. Ja nē, mēs jums pateiksim, kā tos vieglāk notīrīt.

Granātābolu rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens. Noslaukiet sausu. Pēc tam ar asu nazi nogrieziet augšdaļu, atklājot serdi un radiālās starpsienas.

Ar nazi veiciet griezumus gar visām starpsienām. Parasti granātābolā ir piecas līdz septiņas no tām.

Ievietojiet nazi granātābola centrā un, izmantojot to kā sviru, sadaliet granātābolu šķēlēs pa griezuma līnijām.

Noņemiet plēves, kur tās ir palikušas, un ieberiet granātābolu sēklas bļodā. Neizmetiet garozas, tās mums joprojām noderēs.

Piepildiet blendera bļodu ar granātābolu sēklām. Sakuļ ar blenderi 10-15 sekundes un izkāš visu caur sietu. Jums vajadzētu iegūt aptuveni glāzi tumšas rubīna krāsas sulas.

Katliņā uzvāra litru ūdens, pievieno granātābolu miziņas un vāra uz lēnas uguns zem vāka 10 minūtes. Tad nokāš šķidrumu.

Lasi arī: Kad man saka, lai ģērbjos atbilstoši savam vecumam, es smejos kritiķiem sejā. Satriecošas dāmas stāsts

Ielej uzvārīto šķidrumu atpakaļ katliņā, pievienojiet apelsīna miziņu, svaigu granātābolu sulu, kanēļa standziņu un muskatriekstu. Ar pēdējo vēlams nepārspīlēt, lai tas nenomāc granātābola aromātu tējā.

Uzkarsē maisījumu zem vāka līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam noņemiet no karstuma un ļaujiet tam nostāvēties 5-10 minūtes. Tad tēju vēlreiz nokāš.

Tēju lej krūzēs, pievieno citrona šķēli, medu un pasniedz.

Dažiem garša var šķist pārāk bagāta. Šajā gadījumā tēju vajadzētu atšķaidīt ar verdošu ūdeni proporcijā viens pret vienu.

Mani turku draugi apgalvo, ka granātābolu tēja mazina stresu, stiprina imūnsistēmu un palielina organisma izturību pret saaukstēšanos. Vitamīniem bagāto dzērienu ieteicams lietot arī pie dzelzs deficīta organismā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment